Facebook

Fysiotherapie Meerzicht
Uiterwaard 3i
2716 VA Zoetermeer
079-3210820
info@fysiotherapiemeerzicht.nl

☰ Menu

Shockwave

Wat is shockwave therapie?

 

Shockwave therapie is een techniek waarbij met schokgolven (geluidsgolven) pijnlijke zones worden behandeld. Deze geluidsimpulsen verplaatsen zich via een apparaat, door middel van een speciale behandelkop, vanaf de buitenkant van het lichaam naar het gebied dat wordt behandeld. Daardoor wordt de stofwisseling en de bloedcirculatie van het pijnlijke gebied verbeterd, het lichaam wordt gestimuleerd om zichzelf te herstellen en de pijn zal daardoor afnemen. Het is dus een manier om het zelf genezend vermogen van het lichaam te prikkelen.

Shockwave therapie wordt al een jaar of tien toegepast in Nederland, en met bewezen succes ingezet voor de volgende klachten:

De behandeling

Via een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek, eventueel ondersteunt met echografie, wordt vastgesteld wat plek en de te behandelen structuur is.  Op dit gebied wordt wat gel aangebracht om de geleiding van de schokgolven te verbeteren. De schokgolven worden vervolgens via een behandelkop op het probleemgebied gericht. Per behandeling duurt dit ongeveer  5 tot 10 minuten. Soms zal op één punt worden gericht, maar het kan ook zijn dat de behandelkop over een uitgebreider deel bewogen wordt. De frequentie van de geluidsgolven is instelbaar en kan tijdens de behandeling opgevoerd worden.

Wat zijn de voordelen van shockwave therapie?

 

Vraag naar de mogelijkheden bij een van onze collega’s!