Facebook

Fysiotherapie Meerzicht
Uiterwaard 3i
2716 VA Zoetermeer
079-3210820
info@fysiotherapiemeerzicht.nl

☰ Menu

Handtherapie

Handtherapie

De hand, pols en onderarm zitten ingewikkeld in elkaar. Door de complexe anatomie bent u in staat om de hand op eindeloos veel verschillende manieren te bewegen: van fijn motorische bewegingen zoals schrijven tot het leveren van veel kracht zoals in de tuin werken.  Door deze veelzijdigheid is de hand één van onze belangrijkste werktuigen en door een aandoening in dit gebied zijn we dan ook snel “onthand”.

Wat is handtherapie

Handtherapie is een specialisatie binnen fysiotherapie en ergotherapie. De therapeut heeft na de basisopleiding tot fysiotherapeut of ergotherapeut de opleiding tot handtherapeut gevolgd en houdt zich bezig met aandoeningen aan o.a. botten, gewrichten, spieren, pezen, zenuwen en huid van hand, pols en onderarm.  De behandeling bestaat in overleg met u uit de volgende onderdelen: littekenbehandeling, verbetering bewegelijkheid gewrichten, oefeningen ter verbetering van spierkracht en coördinatie, aanmeten en adviseren van spalken en braces, advies over de inzet van de hand tijdens dagelijkse activiteiten en evaluatie van het behandelproces.

Mogelijke aandoeningen waarbij handtherapie ingezet kan worden: fracturen, peesontstekingen, triggerfinger, Mallet finger, peesruptuur, overbelasting, RSI, CANS, tenniselleboog, golferselleboog, ziekte van de Quervin, CTS, arthrose, skiduim