Facebook

Fysiotherapie Meerzicht
Uiterwaard 3i
2716 VA Zoetermeer
079-3210820
info@fysiotherapiemeerzicht.nl

☰ Menu

Echografie

Fysiotherapie echografieEchografie bij spieren en gewrichten (Musculo-Skeletal ultrasound) biedt tegen lage kosten een veilige, snelle methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Als de behandelaar zelf het onderzoek uitvoert bij de patiënt, ziet hij onmiddellijk de bewegende beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts stilstaande beelden opleveren.

Welke diagnose kan onder andere gesteld worden ?

Wat is de toegevoegde waarde in de praktijk ?

Het gebruik van echografie binnen onze fysiotherapie praktijk heeft als doel om visueel inzicht te krijgen in de klachten van de patiënt. Hierdoor kan er sneller een diagnose worden gesteld en daarmee de beste behandeling worden voorgesteld.

Tijdens de behandelingen kan met behulp van echografie regelmatig visuele feedback worden verkregen over de ontwikkeling van de aandoening en het gevolgde beleid. Indien nodig kan het beleid tussentijds worden aangepast naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.